Internet, Bellen & TV vergelijkenVergelijk internet, telefonie en tv abonnementen.

Vaste of mobiele telefoon – wat is goedkoper?

by Ricardo 0 Comments

In Nederland gebruiken we steeds vaker onze mobiele telefoon om te bellen. Daarbij lijkt het erop dat de vaste telefoon langzaam naar de achtergrond verdwijnt en steeds meer huishoudens deze dienst niet meer opnemen in een alles in 1 pakket. Dit komt voornamelijk doordat de mobiele telefoon zo slim is geworden en we er dus meer kunnen doen dan alleen maar bellen. Vandaar de naam ‘smartphone’. Echter willen sommige huishoudens nog steeds wel gebruik maken van de vaste telefonie vanwege de lage prijzen. Maar is het zo dat de mobiele telefoon veel beter is dan de vaste telefoon? We gaan ze eens met elkaar vergelijken.

Mobiele telefoon

Velen beweren dat de mobiele telefoon tegenwoordig veel goedkoper is dan een vaste lijn, maar is dat ook werkelijk zo? Deze bewering komt vaak naar voren omdat er voor een vaste telefoon abonnementskosten en belkosten moeten worden betaald. Maar in de praktijk is dat natuurlijk niet helemaal waar. Indien je bijvoorbeeld straks over de allernieuwste smartphone beschikt, de iPhone 7, betaal je gewoon het iPhone 7 abonnement. Hiervoor krijg je natuurlijk wel een aantal belminuten wat bij het abonnement hoort. Maandelijks betaal je dus een vast bedrag en daar krijg je een aantal belminuten voor terug. Tenzij je over het limiet van het aantal belminuten heengaat, betaal je verder geen extra kosten. Je weet dus te allen tijden waar je aan toe bent. Geldt dit ook voor de vaste telefoon?

Vaste telefoon

Natuurlijk heeft de mobiele telefoon de laatste jaren de overhand gekregen als het gaat om bellen. Maar dat neemt niet weg dat huishoudens nog steeds graag een vaste telefoon in huis willen hebben. Zoals aangegeven is dit vaak vanwege de lage kosten met zich meebrengt. Sommigen beweren wel dat het duurder is dan de mobiele telefoon, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Vaste telefonie hoort vaak bij een alles in 1 pakket en daar betaal je ook vast bedrag per maand voor.
Het is dus niet te zeggen welke goedkoper is, want tegenwoordig hebben deze twee telefoonsoorten ook hele andere doeleinden. De keuze waar voor je moet gaan is dus geheel persoonlijk. Hoewel iedereen tegenwoordig over een mobiele telefoon beschikt, gaan we er vanuit dat jij dat ook doet. Indien je vaste telefonie wilt, raden we je aan om eens research te doen naar de mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>