Internet, Bellen & TV vergelijkenVergelijk internet, telefonie en tv abonnementen.

Abonnement mét of zonder telefoon afsluiten?

by Ricardo 0 Comments

Volgens velen is het veel voordeliger om een abonnement zonder telefoon (sim only) af te sluiten en een toestel los aan te schaffen in plaats van een abonnement met telefoon te nemen. Maar is dit wel zo? Of is het verschil te verwaarlozen? In dit artikel geven we enkele tips waar je op moet letten bij het maken van je keuze!

Kies je bundel

Bij het uitkiezen van de juiste bundel, moet je in kaart brengen wat je gemiddelde maandelijkse verbruik is. Dit kun je vaak zien via je persoonlijke account bij de huidige provider of je kan de desbetreffende klantenservice vragen om je gemiddelde verbruik op te halen. Doordat je tegenwoordig bijna bij elke provider de belbundel en internetbundel apart kan samenstellen, kan de bundel helemaal aan jouw wensen voldoen. Houd er echter wel rekening mee dat je een abonnement meestal voor 2 jaar afsluit, dus anticipeer ook op hetgeen wat komen gaat. Ga je bijvoorbeeld over een paar maanden veel meer bellen? Daarnaast is de kans groot dat je internetverbruik na verloop van tijd toeneemt, het gemiddelde internetverbruik in Nederland is namelijk in 3 jaar met maar liefst 300% gestegen.

Wel of geen sim only?

Nu je je wensen in kaart hebt gebracht, kun je kijken welke maandelijkse kosten hier bij horen, zowel bij een sim only abonnement als een abonnement met telefoon. Om uit te rekenen welke optie het voordeligst is, reken je bij beiden de maandelijkse kosten keer het aantal maanden van het contract, doorgaans 24 maanden. Let er op dat je bij een abonnement met toestel de eventuele kosten van de smartphone hierbij optelt. Wanneer het verschil van beide opties hoger is dan de aanschaf van een los toestel, dan is het verstandig om een sim only af te sluiten. Is het verschil lager? Dan kun je beter kiezen voor een abonnement met smartphone.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>