Internet, Bellen & TV vergelijkenVergelijk internet, telefonie en tv abonnementen.

Toename glasvezel verbindingen explosief

by Ricardo 0 Comments

Toename glasvezel verbindingen explosief

Uit onderzoek van de website Internetvergelijk.nl blijkt dat het aantal glasvezel verbindingen in de afgelopen 5 jaar met ruim 75% zijn toegenomen. De komst van glasvezel heeft het aantal ADSL verbindingen laten dalen, maar daarnaast zijn er ook gewoon simpelweg meer mensen en bedrijven gebruik gaan maken van internet. Niet alleen meer mensen zijn het gaan gebruiken maar ook is er een toename te zien in het gebruik per persoon, dat betekent dat er een stabielere verbinding nodig is en dat de verbindingen meer moeten kunnen verdragen, glasvezel internet is daar natuurlijk de ideale optie voor.

Particulieren

Met name het aantal verbindingen via glasvezel is flink toegenomen in de particuliere sector. Steeds meer huishoudens maken continu gebruik van internet en daarom valt een internet verbinding niet meer weg te denken.
Daarnaast zijn glasvezel verbindingen de afgelopen jaren flink gestimuleerd vanuit de overheid en gemeentes. Gemeentes hebben in veel provincies veel huishoudens geïnformeerd middels een brief over de komst van een glasvezelnetwerk, wanneer er behoefte is om hierin te participeren kan dat voor een klein bedrag. Wanneer je er voor kiest om niet te participeren en in een later stadium alsnog voor glasvezel wilt kiezen zal het enorm veel geld kosten om dit aan te moeten leggen. Er zal namelijk een vertakking aangelegd moeten worden in een bestaand netwerk en de hele straat moet open gegraven worden alleen voor jouw verbinding. Bij een participatie worden al deze kosten gedeeld en kan geprofiteerd worden van een korting, dit is voor veel huishoudens natuurlijk enorm interessant om van te profiteren!

Bedrijfsleven

Binnen het bedrijfsleven is de overstap van ADSL naar glasvezel met name de groeifactor. In veel bedrijven is een stabiele en snelle internet verbinding noodzakelijk geworden, steeds meer apparaten staan in contact met het internet (ontwikkelingen rondom IoT). Daarnaast groeien internet en data bedrijven ook als paddestoelen uit de grond en dit is dan ook direct de reden dat het aantal glasvezel verbindingen enorm toegenomen is de afgelopen jaren.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>