Internet, Bellen & TV vergelijkenVergelijk internet, telefonie en tv abonnementen.

Vaste telefonie voorgoed verleden tijd?

by Ricardo 0 Comments

Vaste telefonie voorgoed verleden tijd? Steeds vaker besluiten huishoudens om geen vaste telefonie meer te nemen bij een alles in 1 pakket, maar enkel internet en televisie. Dat komt met name door de enorme groei die smartphone de afgelopen jaren hebt doorgemaakt. Voorheen was het namelijk alleen mogelijk om door middel van een simkaart te bellen en te sms’en. Tegenwoordig kun je veel meer doen met een smartphone. Ook zijn er sim only abonnementen in het leven geroepen waarmee je maandelijks goedkoop gebruik kunt maken van bellen en internet op een smartphone. Op voorhand zou je dus denken dat de vaste telefoon overbodig is geworden, maar is dat ook echt zo?

Nog steeds gebruikt

Ondanks de enorm multifunctionaliteit van de smartphone kunnen sommige huishoudens nog steeds geen afscheid nemen van de vaste telefoon. Er zijn namelijk nog steeds mensen die het prettig vinden om te bellen met de vaste lijn. Vooral ouderen en gezinnen die deze dienst al heel lang gebruiken zijn nogal gehecht aan de vaste telefoon. De belkosten zijn namelijk ontzettend laag en zij zien dan ook geen reden om hiervan af te stappen. Daarentegen zullen jongere gezinnen naar alle waarschijnlijkheid niet meer zo snel vaste telefonie als dienst bij hun alles in 1 pakket nemen. Zij beperken zich dan alleen tot internet en televisie.

Conclusie

De conclusie is dus dat het nog wel even duurt voordat vaste telefonie definitief van het toneel verdwijnt. De oudere generatie is nog steeds erg blij met deze dienst en zolang de belkosten laag blijven zal dit ook worden aangeschaft bij een alles in 1 pakket. Mocht er in de loop der jaren toch een wijziging plaatsvinden, dan zal er naar verwachting misschien minder gebruik worden gemaakt van deze dienst. Tot die tijd kunnen huishoudens nog altijd via de vertrouwde manier bellen en zullen aanbieders het blijven aanbieden.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>