Glasvezel

Bent u op zoek naar de voordeligste en snelste glasvezelaanbieder? Op internetbellentv.com kunt u snel en simpel alle glasvezelaanbieders bij u n de regio vergelijken. wij vergelijken voor u alle aanbieders waaronder: KPN, Ziggo, Vodafone, Fiber, online.nl, Stipte, XS4ALL, Tele2 en Telfort. Op basis van uw postcode zullen wij een 100% onafhankelijke en betrouwbare vergelijking geven.

Wat is glasvezel?

Over glasvezel kun je, net als over ADSL en kabel, internet, telefonie en televisie afnemen. Glasvezel kan een hogere internetsnelheid aan – in Nederland op dit moment tot wel 1 Gbps – maar technici hebben de maximale snelheid over glasvezel nog niet kunnen achterhalen. Glasvezel is nog niet overal in Nederland te krijgen doe daarom snel de postcode check om te kijken of u glasvezel kun krijgen.

Glasvezel bestaat uit twee soorten glas: een flinterdunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Glasvezel is ontwikkeld om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te transporteren. Hierdoor zult u altijd de snelste internet hebben, die constant is en betrouwbaar. In grote delen van Nederland ligt al het telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel in de grond. Langzaam maar zeker wordt ook glasvezel aangelegd.

Waarom glasvezel?

Niet alleen is glasvezel sterker en betrouwbaarder, sneller en kan het meer data aan; Ook heeft Glasvezel een bijzondere eigenschap. Dat is de snelheid waarmee je bestanden op internet kunt uploaden (bijvoorbeeld via wetransfer, of foto’s delen met familie) even snel is als die waarmee je bestanden kunt downloaden. Het is een dus symmetrische verbinding.

Grootste glasvezel providers

Haast alle providers bieden tegenwoordig een glasvezel abonnement aan. KPN is tot dusver de grootste aanbieder van glasvezel abonnementen. Andere grote aanbieders zijn de dochter bedrijven van KPN, XS4ALL en Telfort. Kleinere bedrijven die glasvezel aanbieden zijn Fiber en Stipte. Ook Vodafone, Tele2 en Online.nl bieden nu abonnementen voor glasvezel. Dus er is ruime keuze in uw provider.